Make your own free website on Tripod.com
T.A.A.R.T.
Englishenglish version
Nederlandsnederlandse versie
Vers
T.A.A.R.T. ArchiefArchief
Discussie, schelden, recepten etc.Laat van je horen!!
LinksLinks

 

bolk1

Actiegroep TAART gooit 3 taarten in gezicht Bolkestein

Taart 1: Tegen het vrije markt fundamentalisme!

Taart 2: Namens de slachtoffers van het neoliberalisme!

Taart 3: We zoet is krijgt lekkers wie rechts is een taart!


         Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, het is een TAART!

Klik hier voor discussie, uitwisselen van recepten en schelden op TAART...

Download de film (.mov / 746K)

 

Woensdag 2 december heeft de actiegroep Tegen Autoritaire Anti Revolutionaire Types (TAART) voor het eerst toegeslagen. In het Groot Auditorium van het academiegebouw van de Universiteit van Leiden aan het Rapenburg 73 in Leiden hield ex-VVD partijleider Frits Bolkestein de eerste Thorbecke lezing. Het te bespreken onderwerp was: 'het spookbeeld van de één-partij staat'.

Niet lang nadat Dhr. Bolkestein zijn betoog was gestart ontving hij een smeuïge vanille-banaan taart op zijn pafferige kop. Deze heeft hij mogen ontvangen vanwege zijn verdienstelijk staat van gruwelijkheden die hij de afgelopen jaren heeft weten op te bouwen. Dhr. Bolkestein wilde woensdagavond praten over het gevaar van het ontstaan van een één-partij staat. Ons inziens heeft hij gelijk met betrekking tot het dreigende ontstaan van deze situatie. Dhr. Bolkestein is echter zelf een van de vormgevers van deze naderende één-partij staat geweest.

Let op de hand!Bolkestein is zeer actief geweest in de periode rond het jaar 1990 een mogelijk toekomstige coalitie tussen de Partij van de Arbeid, (PvdA) de Democraten 66, (D'66) en de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) te kunnen bewerkstelligen. Frits Bolkestein was actief in een kleine groep prominente VVD'ers die in die periode veel vertrouwelijke, informele en soms geheime overleggen organiseerde tussen leden van de VVD, PvdA en D'66. Deze bijeenkomsten vonden meestal plaats in het deftige Haagse 'Des Indes' hotel maar ook bij Bolkestein thuis. Deze overleggen hebben uiteindelijk geleid tot het door Bolkestein bekritiseerde één-partij stelsel waarin de verschillen tussen de grote partijen minimaal zijn en het dus niet uitmaakt op wie je stemt.

Bolkestein doet zich voor als fervent voorstander van een politiek 'spel' met duidelijke politieke tegenstellingen tussen de partijen. Hij heeft dan ook veel uitspraken, opgelaten ballonnetjes en statements achtergelaten die veelvuldig en breeduit bediscussieerd zijn. Alleen heeft dit soort politiek niets met het benadrukken van het pluriforme karakter van de politiek te maken, maar gaat het om goedkoop populisme, meestal ten koste van de kwetsbaarsten in de samenleving. Meestal hebben z'n uitspraken niet eens het doel "de kamer" te halen maar gaat het om platte stemmingmakerij.

Enkele voorbeelden:

1. Tijdens een lijsttrekkersdebat op 28 april 1994 bij RTL stelt Bolkestein dat het scholen verboden moet worden nog langer kinderen van illegalen in de klas te nemen. Het onderwerp komt terug tijdens het nationale verkiezingsdebat op 2 mei 1994 bij de NOS. Bolkestein zegt: "Natuurlijk moeten die kinderen naar school, alleen in hun eigen land en niet hier. Als u zou toestaan dat die kinderen toch naar school mogen, dan maakt u de illegaliteit een klein beetje minder illegaal. Dan is het signaal aan de ouders dat ze eigenlijk ook in dit land zouden mogen blijven".

Bolkestein heeft echter nooit een plan hier voor ingediend. Toen hem in maart 1995 bij het lijsttrekkersdebat voor de Statenverkiezingen gevraagd werd wat er geworden was van zijn voorstel om kinderen van illegalen van scholen te weren, gaf Bolkestein toe dat er geen maatregelen zijn genomen: "Het probleem is zeer beperkt. Dus hoef ik er niets aan te doen."

2. Toen Bolkestein op 20 mei 1997 in het televisie programma 'Netwerk' vertelde dat hij vindt dat de Europese beschaving op een hoger peil staat dan die in de Islamitische wereld was dit koren op de molen voor de CD. Al eerder, in september '96, vertelde de lijsttrekker van de CD, Hans Janmaat, dat de Bolkestein het vluchtelingenvraagstuk juist analyseert, maar de VVD niets aan het probleem deed. Dit geeft de onlosmakelijke verbondenheid tussen de CD en VVD aan. De CD haalt de rascistische kastanjes uit het vuur en de VVD giet er een "net" neoliberaal sausje over en plukt er uiteindelijk de electorale vruchten van.

Enkele uitspraken van nep-intellectueel Bolkestein zijn:

- 'Nederland moet alleen vluchtelingen uit Europa toelaten';
- 'gezinshereniging moet niet langer worden toegestaan';
- 'voor mensen die in eigen land honger hebben of gediscrimineerd worden hebben wij geen plaats';
- 'asielzoekers die zich schuldig maken aan een delict moeten direct worden uitgezet';

Personen als Frits Bolkestein hebben veel invloed op het reilen en zeilen van Nederland. Het neo-liberale 'poldermodel' viert hoogtij en maakt haar slachtoffers. Dit zijn de 'arm gemaakte landen' oftewel de Derde Wereld, waar Nederlandse bedrijven voortdurend op rooftocht zijn en de zwakkeren en gemarginaliseerden uit de Nederlandse maatschappij zoals vluchtelingen, uitkeringsgerechtigden en studenten.

Bolkestein lijkt een goed spreker en een onaantastbaar persoon. Wanneer je hem echter slagroom uit z'n neus ziet pulken terwijl hij eigenlijk een lezing moet geven merk je dat ook hij slechts een kwetsbaar mens is. Maar wel één die voor veel ellende heeft gezorgd, en daarom mocht hij de eerste zijn die een taart aangeboden heeft gekregen van de 'actiegroep TAART'. Ook andere griezelige personen, uit binnen- en buitenland, die verantwoordelijk zijn voor de neoliberale ellende op deze wereld kunnen binnenkort een presentje van 'actiegroep TAART' verwachten.

Wij zijn voor verder commentaar, foto's en video opnamen te bereiken onder het telefoonnummer 071 - 5173094

 

Bezoek ook de site van Eurodusnie

E-mail kan op het moment naar eurodusnie@dsl.nl